Copyright © 2015 by 'Graafies Creative'  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@graafies-creative.nl
       Pakkende verhalen

Dit voorwoord schreef brigade-generaal der mariniers Richard Oppelaar voor QPO, Korps Mariniers sinds 1665:

Met zo’n vijftig verhalen beschrijft de auteur op zeer pakkende en toegankelijke wijze in zeevogelvlucht de meest uiteenlopende thema’s van het Korps Mariniers, voornamelijk uit de afgelopen 80 jaar. Ik heb veel waardering voor het grondige onderzoek dat Arie Booy heeft verricht om per thema de essentie in kaart te brengen.

Verhalen over plaatsen waar mariniers zijn ingezet en hun belevenissen aldaar. Van de Oost tot de West, van Nederlands-Indië, Papua Nieuw-Guinea tot Suffisant, Savaneta en St Maarten, binnen Europa van Rotterdam en Chatham tot Noorwegen en Gibraltar, van de kusten van Oost- en West-Afrika tot Jan Mayen, van Irak en Afghanistan tot Eritrea, Tsjaad en Mali.  Zo wijd de wereld strekt!
Verhalen over de voorkant van het marinier worden (de selectie en de opleiding in de wieg van elke marinier, Rotterdam), over het marinier zijn op missie en gedurende de meest uiteenlopende trainingen en oefeningen (in de jungle, de woestijn, de arctic, het hooggebergte), maar ook over de achterkant van het marinier zijn, over de zorg en nazorg.

Verhalen over de Mariniersbrigade, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de speciale eenheden van de mariniers, de kikvorsmannen, mountainleaders en contraterreurspecialisten. Ook beschrijft de auteur de elementen die het hart vormen van het Korps Mariniers, zoals het Vaandel, de Eed of Belofte, het uniform, de Korpswaarden en de Korpsgeest, de marinierstaal en de humor, het Korpsembleem, de Wapenspreuk en het Korpslogo.

Met een breed palet aan verhalen werpt de auteur een mooi en verhelderend licht op het Korps Mariniers, dat sinds de oprichting in 1665 wordt ingezet en toen en nu paraat staat ter verdediging van ’s lands belangen en  die van de internationale gemeenschap.

Qua Patet Orbis!

Commandant van het Korps Mariniers

mr. R. G. (Richard) Oppelaar
Brigade-generaal der mariniers
Verhalen over wat mariniers nu eigenlijk doen. Van spoorzoeken, orkaanhulp, opstanden neerslaan, piraten jagen en beschermen van onze koopvaardijschepen en handelsbelangen tot bevechten van terroristen in Nederland en daarbuiten, beschermen van de Noordflank, jagen op drugsrunners op zee en oorlog voeren. Over missies op de grens van zee en land - over missies op zee en aan land.
Home

Pagina-voorbeelden

Over het boek

Pakkende verhalen

Boeken
Arie Booy


Bestellen en contact